Aktivni u mirovini

Pon-Pet: 09:00-17:00

Dramska Predstava

Predstava sa radnim naslovom “Polaganost” nastavlja se na iskustva projekta iz 2011. godine pod nazivom “Pasje godine”. To je bila koprodukcija UMO Kufer UMO Binocular – predstava međugeneracijske solidarnosti koja je pokušala na dramski način kazališnim jezikom rečeno izraziti ono što objedinjuje učesnike. Prije nepunih deset godina realizirali smo onu ideju da na sceni moraju biti sve generacije da bi se život prikazao onakvih kao što jest, od onih malih suradnika –djece , preko zrelih, odrasli do onih starijih pa smo tako i oblikovali predstavu u potrazi za onim što je ljudsko u životu. To je bila predstava sa osam ljudi, a od kolega profesijonalaca igrali su Anamarija Bokor Vrdoljak i Drago Utješanović. Oni su igrali uloge žene koja skrbi o starijim osobama, i vatrogasca.

Isto tako bismo u 2021. godini htjeli napraviti drugi dio ovog kazališnog eseja o suživotu tri generacije, a pokušali bismo angažirati iste one ljude koje su surađvali i prije deset godina, tipa Ivanu Gudelj, dramaturginju, Jerka Domagoja Vrdoljaka koji je bio suradnik za audiovizualne projecirane materijale i druge.

Što se tiće ove metode rada u kazališnim uvijetima, naše su najbolje predstave, koje su isle i do 140. puta napravlje nekom vrstom razgovora sa sudionicima koji se onda pretvarao u proces one vrste nošenja sa problemima koji se u psihologiji naziva sublimacijom iskustva, odnosno mogućnošću da ga na nekin način osvijestite, oblikujete i izrazite svoje iskustvo kroz kreativni čin, dakako sve u komedijskom žanru, jednom laganom ozračju gdje se stalno traži moment duhovitosti. Svi učesnici ovog kazališnog čina su zapravo i njegovi stvaraoci, material nastaje razgovorom sa učesnicima.

Detaljan opis predstave možete pogledatiOvdje.