Online dramske radionice „Smijeh kao lijek” programski je osmislio Vilim Matula u suradnji sa voditeljem projekta Bornom Armaninijem. Baviti će se istraživanjem pojmova kulture, smijeha, glume, govora i igre. Premda je načelno naš rad, tradicionalno terapeutski i rad u nastajanju od autentičnih materijala korisnika online radionice smo zamislili da se sastoje od četiri dijela :

 1. Zagrijavanje
 2. Interaktivni dio
 3. Edukacija
 4. Vježbe glume
Radionice će tematizirati sljedeće edukativne pravce za općenito poboljšanje stanja ugode, smijeha wellnessa organizma. Prve dvije radionice su uvodne.
 1. Definicija pet pojmova : kulture, glume, smijeha, govor, igre. Comedia dell arte, Il teatro di Republica L Espresso, gledati ćemo ulomke iz predstave Carla Goldonija : Arlecchino, servitore di due padroni.
 2. Čitati čemo djelove iz Michaela Chekova, povezanost tijela i psihologije. Korisnici će biti upoznati sa metodom rečenične akcentuacije.
 3. Reduced Shakespeare company, Romeo & Julliette – Video
 4. (Podijelit ćemo tekst svjetskog komediografa Ephraima Kishona : Bila je to ševa, koji tematiziraju odnos Romea i Julije u slučaju da nisu umrli one noći u Veroni)
 5. Članak na temu Govor je direktno povezan sa zdravljem i financijskim blagostanjem
 6. Kratko ćemo tematizirati Raymonda Quennaua. Stilove, karaktere.
 7. Čitati čemo dijelove iz Henry Bergson: O smijehu
 8. Huizinga : Homo ludens („Čovjek koji se igra”)
 9. svako će pripremiti 5 pjesama : radionica poezije
 10. interaktivni dijelovi
 11. interaktivnost


PDF Format Članka: Ovdje